Μουσείο τέχνης μεταξιού

Ο Οίκος μεταξιού Τσιακίρη που εδώ και 60 χρόνια δραστηριοποιείται στην παραγωγή  και επεξεργασία μετάξης στο Σουφλί δημιούργησε με πολύ αγάπη και μεράκι έναν μοναδικό πολυχώρο στο κέντρο της πόλης του Σουφλίου. Σκοπός του είναι να αναδείξει και να διασώσει την πλούσια παράδοση της περιοχής στην Μεταξουργία.
Πρωτότυπα εκθέματα σε συνδυασμό με την σύγχρονη τεχνολογία, οδηγούν τον επισκέπτη βήμα προς βήμα σε ένα ταξίδι τόσο μοναδικό όσο και ίδιο το μετάξι.
Στα πλαίσια λειτουργίας του ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΑΞΙΟΥ γίνονται ειδικές ξεναγήσεις στους  διαμορφωμένους χώρους του  σε οργανωμένα γκρουπ  και σχολεία. Το Μουσείο Τέχνης Μεταξιού στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό ανακαινισμένο κτήριο
Ο επισκέπτης του μουσείου μπορεί να πάρει μια γεύση των σταδίων παραγωγής του μεταξιού μέσα από τα εκθέματα που δουλεύουν όπως αναπίνηση, επεξεργασία του νήματος μέχρι και ύφανση. Τα εκθέματα συμπληρώνονται με video που προβάλλουν όλα τα σταδία από την εκτροφή του μεταξοσκώληκα μέχρι τελικό προϊόν.Το Μουσείο διαθέτει πολυγλωσσικό ηλεκτρονικό σύστημα ξενάγησης (XENAGOS) με το οποίο οι επισκέπτες μπορούν να ξεναγηθούν στο χώρο του μουσείου σε Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ρώσικα και Τούρκικα  καθώς και ειδική ξενάγηση για τυφλούς με σύστημα Braille.
Στο Μουσείο Τέχνης Μεταξιού φιλοξενούνται εκθέσεις και άλλες εκδηλώσεις με θέμα των τέχνη και τον πολιτισμό.
Στο κατάστημα του μουσείου θα βρείτε μια μεγάλη γκάμα προϊόντων από των συλλογή του Οίκου Μεταξιού Τσιακίρη. Το μουσείο πληρεί όλες τις προϋποθέσεις για την πρόσβαση ατόμων  με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ) ( ράμπες εισόδου, ανελκυστήρα και ειδικές τουαλέτες).

Ωράριο λειτουργίας 
365 ημέρες  το χρόνο  09.30 π.μ. – 21.00 μ.μ.
Είσοδος δωρεάν.

Διεύθυνση:
Βασιλέως Γεωργίου 199, Τ.Κ. 68400 Σουφλί
Τηλ.: 2554022371 
Email :  info@silkmuseum.gr
www.artofsilkmuseum.gr
www.facebook.com/pages/Μουσείο-Τέχνης-Μεταξιού

print
send to friend